Sănătate naturală Cum să scazi colesterolul

 Medicii s-au concentrat pe scăderea nivelurilor de LDL (lipoproteine ​​cu densitate joasă) până când au descoperit că creșterea nivelurilor de HDL (lipoproteine ​​cu densitate mare) împreună cu scăderea LDL este mai benefică. Colesterolul HDL ajută la curățarea vaselor de sânge prin eliminarea excesului de colesterol LDL, astfel încât să poată fi procesat în ficat.



Cea mai bună modalitate de a menține un raport bun HDL la colesterol LDL și de a minimiza riscul bolilor de inimă este să reduceți sau să eliminați lactatele și carnea bogate în grăsimi, să evitați alimentele foarte procesate și rafinate și să rămâneți activ pentru a vă gestiona greutatea. Micile exerciții zilnice sunt mult mai eficiente decât abordările sporadice ale mega-antrenamentelor bine concepute.

Vitamina C este un nutrient excelent pentru combaterea colesterolului, așa că luați 3.000 mg pe zi, în trepte de 500 mg. Consumul de pește gras sau suplimentele de acizi grași esențiali îmbunătățesc nivelul de colesterol HDL („bun”) și scade nivelul de colesterol LDL („rău”).

Coaja de psyllium, ilustrată aici, poate reduce și nivelul colesterolului cu 10%. Luați una sau două linguri amestecate bine într-un pahar mare cu apă sau suc de mere zilnic și beți imediat.

Merele, în special pielea, conțin bioflavonoidul quercetină, astfel încât consumul a două mere pe zi poate reduce nivelul de colesterol cu ​​până la 16%.

Chiar și persoanele care duc un stil de viață sănătos prezintă un risc crescut de boli de inimă dacă nu gestionează stresul. Yoga, qigong și meditația sunt opțiuni obișnuite, dar pur și simplu luarea de timp și a face ceva care te face fericit va reduce stresul.

Mama mea, care are peste 80 de ani, are adesea indigestie după cină. Ea nu mai mănâncă carne de vită, ceea ce ajută. Am auzit despre enzimele digestive. Sunt recomandate pentru grupa ei de vârstă?

Ai dreptate că nivelul enzimelor noastre digestive scade rapid pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce duce la probleme cu digestia și absorbția nutrienților. Enzimele digestive sunt recomandate pentru această grupă de vârstă - asigurați-vă doar că mama dumneavoastră începe cu o doză mică și crește încet până la doza maximă recomandată.

Combinarea alimentelor, unde alimentele sunt consumate în funcție de timpul lor de digestie, poate rezolva și problemele digestive. Combinarea alimentelor cu timpi de digestie similari ajută la utilizarea și absorbția corectă a nutrienților.

Proteinele au nevoie de un mediu acid pentru a se digera, în timp ce carbohidrații și grăsimile sunt descompuse eficient într-un mediu alcalin. Alimentele care necesită enzime acide și alcaline pot compromite procesul de digestie.

Cel mai simplu mod de a rezolva această problemă este să-și alterneze mesele, astfel încât uneori să mănânce legume cu carbohidrați cu amidon (cum ar fi cartofii sau orezul) și uneori să mănânce carne.

Fructele se digeră rapid, ceea ce înseamnă că fermentează în timp ce se află în stomac, așteptând să iasă alimentele cu digerare lentă. Fermentarea poate duce la flatulență și indigestie. Cel mai bine este să mănânci fructele separat de alte alimente, ideal pe stomacul gol.

De asemenea, este înțelept să limitați consumul de fructe la unul sau două tipuri simultan și să mâncați întotdeauna pepeni pepeni separat.

Nu este întotdeauna posibil să mănânci într-un mod atât de restrâns sau reglat, dar respectarea acestor recomandări ca linii directoare, mai degrabă decât reguli stricte, ar trebui să contribuie la reducerea probabilității de probleme digestive.

Comentarii